termobele1
|

вибираємо термобілизну

termobele1Насправді, вибрати термобілизну (не просто ту, яка сподобалася зовні, а й ту, яка буде максимально комфортною у певній ситуації) не така вже й проста. А вдало обрана термобілизна ніколи не підведе в екстремальній ситуації і займе почесне місце у вашому екіпіруванні. Як же правильно вибрати термобілизну і на які особливості варто звернути увагу:

– Типи фізичної активності

Для кожного типу фізичних навантажень потрібно підбирати певну термобілизну. Якщо вам потрібна білизна для довгих зимових прогулянок на свіжому повітрі, або ж вам доводиться довго перебувати в холодному приміщенні, що не опалюється – потрібно шукати термобілизну, яка може акумулювати і утримувати тепло. А ось для активного проведення часу, такого як походи, лижний спорт, катання на санях, пейнтбол, орієнтування на місцевості і так далі, потрібна термобілизна, переважно, з поліпропіленової тканини, тобто та, яка добре «дихає» і відводить зайву вологу від тіла . Термобілизна з поліпропілену призначена для активної фізичної роботи на відкритому повітрі.

– Температурний режим

Термобілизна також відрізняється між собою залежно від кліматичних особливостей, а саме – вологості, температури та вітру. Чим нижче навколишня температура, тим щільніше має бути термобілизна. Але якщо в холодну погоду є ще й сильний вітер, звичайної термобілизни може бути недостатньо. Деякі фірми випускають термобілизну зі вставками з матеріалу WindStopper®, він забезпечує захист від пронизливого вітру. Існує спеціальна термобілизна для фітнесу, її завдання – охолоджувати розпалену шкіру. А при сильній вологості повітря використовується виключно синтетична термобілизна.

– З чого шиється Термобілизна?

Основою термобілизни є поліестер, оскільки саме цей матеріал дозволяє підтримувати шкіру сухою, також він приємний на дотик і еластичний. Для того щоб збільшити зігрівальні властивості термобілизни, до складу додають бавовну та шерсть. Крім того, провідні фірми постійно розробляють нові, специфічні комбінації матеріалів, здатні надати термобілизні ті чи інші якості. Наприклад, матеріал спандекс забезпечує стійкість термобілизни до деформацій і підвищує термін експлуатації. А для виготовлення спортивної білизни використовують матеріали з антибактеріальними властивостями – так виробники намагаються боротися із запахом поту.

– Розмірний ряд

Через те, що термобілизна дуже еластична, часто один екземпляр маркують інтервалом розмірів. Вибирати термобілизну потрібно за своїми відчуттями, адже головне щоб вам було комфортно. Однак слід пам’ятати одне дуже важливе правило – чим щільніша термобілизна облягає тіло, тим вищою буде його ефективність.

– Як Доглядати Термобілизну?

Здебільшого, термобілизною потрібне дбайливе відношення: прання при 40 ° С, делікатний віджимання і ніяких сушильних машин. Але це в основному відноситься до термобілизни з бавовною та вовною у складі. Синтетична термобілизна менш вибаглива. Деякі моделі можна випрати і при 95 ° С, з ними абсолютно нічого не станеться. У будь-якому разі, дивіться на бирку, пришиту на вивороті, там намальовані всі обмеження.

Схожі записи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *