Мазанка домашня
Як показує досвід, нормального паштету в магазині вдень з вогнем не знайдеш, а навіть якщо вдасться знайти, то вартість його явно завищена і для скромних потреб походу не зовсім підходить… От і вирішив спробувати старою доброю “мазанкою” замінити всі ці ГМОшні гидоти. Спочатку, звичайно, виникла думка, що учасникам походу ця ідея не сподобається, адже основний інгредієнт – сало. Але мої підозри виявилися марними, всі з радістю вминали бутерброди помазані цим дивом. Так що ж нам все-таки буде потрібно? (кількість інгредієнтів написана суто для наочного прикладу, ви можете змінювати його відповідно до ваших потреб).
Інгредієнти:
– 2 кг. сала;
– 2 головки часнику;
– сіль, перець, паприка;
– 2 пучки зелені;
Тепер приступимо до приготування. Сало нарізається кубиками. Часник натирається на тертці або давиться через “чеснокодавку”, а зелень просто подрібнюється ножем. Так як сучасної м’ясорубки я не маю, я використовую радянську. Берете пару кубиків сала, пару щіпок зелені, трохи натертого часнику, і все це закидає в м’ясорубку. Виходить трохи зелена маса. Таким чином, треба перекрутити все сало, зелень та часник. Потім солимо, перчимо на смак і готове.
Виходить дуже смачно і поживно. Ніякий паштет не зрівняється, а головне, що відомо з чого ця смакота зроблена (на відміну від магазинних паштетів).
Порада щодо упаковки: Дуже зручно запаковувати цю мазанку в пластикові пляшки від молока, потім легко дістається і тара не важка.
Смачного!!!