Гречка по-царськи

Інгредієнти (на 4-літровий казанок):

– соняшникова олія чи сало;

– 1 цибулина;

– 1 морква;

– 1кг гречки;
– 1 банк магазинної кукурудзи;

– 400гр грибів (якщо немає лісових, то підійдуть і магазинні)

Приготування:

Насправді, все дуже просто. Для початку беремо сало і нарізаємо його кубиками середньої величини (ті, хто сало не їсть, наливають олію). Все нарізане сало закидаємо в казанок, нехай воно топиться, далі нарізаємо цибулю та моркву (знов-таки кубиками). Коли сало стане золотистого кольору, закидаємо в казанок цибулю і акуратно помішуємо, доки вона не підсмажиться. Після того, як цибуля теж стане трохи золотистою, додаємо помиті та порізані гриби. Тепер чверть ложки цукру та стільки ж солі. Вся ця справа смажиться 10-15 хв на малому багатті. Коли гриби засмажилися, до них додаємо вже порізану моркву. Смажимо ще 5 хвилин, не забуваючи все це перемішувати. Ну а далі все дуже просто: заливаємо в казан воду на 1/3 об’єму і додаємо гречку. Після цього все ретельно перемішуємо та доливаємо воду до кінця. Солимо і перчимо на смак. Накриваємо кришкою і чекаємо на готовність. Коли закипить вода, додаємо кукурудзу. Страва буде готова, коли вся вода википить. Смачного.

 


Поради:

– Для того щоб не обпалити руки, раджу з дому взяти мотузку довжиною в 30 см. На місці стоянки, коли починатимете готувати, знайдіть собі зручну, але не занадто довгу палицю. До неї і прив’язуєте ложку. Перемішувати та куштувати страву дуже зручно.

 

 


– якщо не хочете в поході тягати за собою банку кукурудзи, то можете вдома її відкрити та пересипати весь вміст у гермопакет. Тільки врахуйте – так кукурудза довго зберігатися не зможе.

Схожі записи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *